VERMOEIDHEID WIE HEEFT ER GEEN LAST VAN TEGENWOORDIG

Chronisch Vermoeidheidssyndroom CVS ook wel M.E. Myalgische Encefalomyelitis of Fybromyalgie

Wie heeft er geen last van tegenwoordig?

Maar hoe komt het en is er iets tegen te doen?

Er zijn theorieën dat het wordt veroorzaakt door een virus. Sommige deskundigen beweren dat het het Coxsackie virus is; anderen beweren dat het wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr virus, maar het blijven theorieën.

De twee virussen kunnen zeker leiden tot veel problemen, maar het chronisch vermoeidheidssyndroom lijkt niet een van hen. Natuurlijk kunnen deze virussen worden gevonden in mensen die chronisch vermoeid zijn, maar niet als de oorzakelijke factor.

Voorbeelden: de Helicobacter bacterie wordt vaak beschouwd als een mogelijke oorzaak van maagzweren, maar is het niet. De twee worden vaak samen gevonden, maar oorzaak en gevolg zijn verward. Hetzelfde geldt voor roken en longkanker, of hart- en vaatziekten. ‘Specialisten’ zeggen dat roken de oorzaak is van deze ziekten. Weer, ze gaan vaak samen, maar niet in een oorzaak-gevolg relatie.

Longkanker, hart- en vaatziekten en roken zijn een gevolg van hetzelfde; namelijk stress.

Je ervaart stress omdat je niet in staat bent de dingen te doen die je moet doen of denkt dat je  moet doen. Doe je ze toch dan gebeurt dat op wilskracht.

Wilskracht wordt vaak gezien als iets heel positiefs, maar dat is niet zo.  Als het niet gekoppeld is aan een sterk en krachtig lijf met veel animo dan kost het energie, waarvan je toch al niet genoeg hebt.
Deze wilskracht veroorzaakt stress die op haar beurt ook weer energie wegslurpt.

Maar hoe krijgen we er vat op?

We horen steeds meer van vermoeidheid – CVS – ME – Fybromyalgie. Steeds meer mensen lijken er last van te hebben. Het is zeker een beschavingsprobleem, we leven immers in een prestatie maatschappij. Maar wat is de belangrijkste oorzaak?
Het kan een electronen spin inversie  zijn die zeer nadelig is voor het lichaam.

De eerste symptomen zijn:

  1. Je bent moe, zelfs na een goede nachtrust en
  2. Je krijgt steeds meer milieu allergieën

In dat geval kunnen wij mensen zelfs therapie resistent worden. Op een geneeskundige -, massage, acupunctuur- of  homoeopathische behandeling niet positief reageren of zelfs tegengesteld.

Het lichaam werkt tegen zichzelf

Ons lichaam neemt geen voedingsstoffen meer op, niets helpt of alleen maar tegengesteld. Allerlei dingen waar je vroeger van kon genieten, zijn niet leuk meer. Vaak word je elektro-gevoelig, wat betekent dat alleen al het aanzetten van een TV of computer je neerslachtig maakt.

Deze electronen spin inversie wordt altijd veroorzaakt door een uitwendig magnetisch veld. Het kan elektromagnetisch zijn, aardmagnetisch, geopatisch of komen door elektrische apparaten en/of bedradingen.

Maar mensen met deze klachten hebben vaak ook geen aura meer. Je bent dus je beschermende schil rondom je lichaam kwijtgeraakt. Ook daarin kunnen wij ondersteuning bieden en zo de aura te helen én te versterken.

Scroll naar boven