Help mee om voor de ziekte van Lyme de juiste tests, diagnose en behandelingen af te dwingen!

https://iladsvoorlyme.petities.nl/petitions/chronische-lyme-verdient-ilads-richtlijn

 

Ziekte van Lyme, LBS (Lyme Borreliose Syndroom), LBC (Lyme Borreliose Complex), Lyme ziekte, Borreliosis, Borrelia Burgdorferi, Babesia, Bartonella, Coxiella, Ehrlichia, Rickettsia, teken beet (steek), Tibola/Debonel/Senlat, FSME, Morgellons

het zijn allemaal benamingen die op je pad kunnen komen als er o.a. teken in het spel zijn.

 

Vooral met mooi weer zijn onze vrolijke vriendjes actief, maar vergis je niet ook bij minder mooi weer tot 6 graden C. zijn teken actief.
Teken reageren op een uitademing, ze komen af op CO2 (kooldioxide).

Over het algemeen luidt de stelling dat als er een tekenbeet in het spel is je ook voorzichtig moet zijn met je lichaam om geen ziekte van Lyme of co-infecties op te lopen. Als bemerking wordt genoemd dat je de rode ring met witte binnenruimte rondom de beetplek zou moeten zien verschijnen; Erythema Migrans  ook wel ‘bulls-eye’ genaamd, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Slechts in 30% van de gevallen komt dit voor.

Veelal wordt gedacht dat de bacteriële ziekte van Lyme of vaak genoemd Lyme ziekte alleen door teken overgedragen kan worden.

FOUT !

Een veelgemaakte denkfout. Alle !  stekende insecten kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken; denk aan muggen (mosquito’s), wespen, bijen, horzels en vergeet ook vliegen niet ook zij kunnen de Borrelia bacterie overbrengen als ze ermee besmet zijn. Maar ook herten, muizen, vogels,  spinnen, vlooien, horzels en mijten zijn goede dragers en wat te denken van luizen……. eigenlijk houd de Borrelia van alle dieren!

Maar niet alleen dieren/insecten kunnen de Lyme ziekte veroorzaken, ook kan deze ziekte overgebracht worden door vaccins, van moeder op kind (via de placenta of bij de geboorte), bij bloed op bloedcontact (bloedtransfusies – donorbloed wordt niet gecheck op Lyme!-), door speeksel, tranen, zweet en zelfs door sperma.

Borrelia is dus van alles en nog wat maar zeker niet alleen een tekenziekte. Ja, je kunt het o.a. van een besmette teek oplopen want de bacterie kan zich in de darm van een teek bevinden.

Vaststelling en behandeling

Het verhaal van de ziekte van Lyme is even ingewikkeld en uitgebreid als er Lyme patiënten zijn. Iedere Lyme patiënt is uniek. Er is geen standaard oplossing, geen eenduidige behandeling en geen toverpil beschikbaar waarmee deze grimmige en grillige infectieziekte snel en simpel kan worden uitgebannen of waarmee een her-infectie (die vaak nog erger is dan de eerste keer) kan worden vermeden.
Ook kan niet vaak genoeg worden benadrukt: de ziekte van Lyme wordt omgeven door vele vormen van mis- en desinformatie, zowel bij artsen als onder patiënten.
De ziekte van Lyme grijpt diep in op alle delen van het lichaam, op de geest, maar ook op de levensomstandigheden van de patiënt en bovenal op zijn/haar gezin. Het houdt je een spiegel voor.

Maar niet getreurd, bij BIORI kan het worden gemeten én behandeld!

De vele vormen waaronder het zich manifesteert zijn voor een heel groot deel te meten als disbalans (disharmonisch licht) in het lichaam. Met bio-fotonen therapie wordt dit disharmonische lichaamseigen licht omgekeerd (geïnverteerd) en versterkt met homoeopatische stoffen in energetische vorm, teruggegeven aan het lichaam via licht door kristallen staven en voetplaten. Het lichaam gaat vervolgens zelf aan het werk om de disbalans op te heffen.

Zodra hierdoor het interne lichaamsmilieu verandert en de voedingsbodem voor de spirocheet verdwijnt kan hij/zij niet overleven. Echter omdat deze zich in één maancyclus vermenigvuldigen! kun je alleen door in het begin een aantal keren wekelijks behandelen in de tussentijd het aantal bacteriën fors laten slinken, totdat het niet meer te meten valt. Naar mate van tijd keert dan je energie terug en verdwijnen de symptomen vanzelf. Maar let op; er komt meer bij kijken dan alleen behandelen. Ook trauma’s, voeding, supplementatie, toevoegstoffen in ons eten, parasieten, toxines, zware metalen, vaccinaties en niet te vergeten stralingsgevoeligheid komen aan bod. Alleen als je multi-systemisch werkt kun je het probleem te lijf.

Nieuwsgierig geworden of wij iets voor je kunnen betekenen?
Bel: 06 37 35 80 58 of e.mail: info[at]biori.nl gerust voor informatie of maak direct een afspraak

Ben je gestoken door een teek, bewaar dan de teek!! in de afgeknipte punt van ca 3 cm. van een plastic zakje welke je dichtplakt met plakband zodat deze niet kan ontsnappen. (Let op! niet de teek tussen het plakband plakken). Laat deze teek eerst testen om zeker te weten of je daardoor besmet bent.

Dan kan bij Pro Health Medical in Weert door dit formulier in te vullen en dit samen met de teek op te sturen.

 

Lyme een ‘gezicht’ geven en zo duidelijk maken hoe groot de epidemie is; post jouw foto op de Lyme facewall

Eerst even kijken?
Under our Skin

Eerst even lezen?
Notities gemaakt tijdens de conventie ‘de week van de Lyme’ in april 2015:
Lyme conferentie verslag april 2015

Lyme-voor-Leken

E.book:
Teken aan de Wand; Drs. Huib Kraayeveld

Boek titels:
-De spirituele betekenis van Lyme : Willem Jacobs
-Lyme natuurlijk genezen -zoektocht op weg naar genezing voor zijn vrouw-; Willem Jacobs
-Licht op Lyme -persoonlijke verhalen op weg naar herstel-; Tamara Tyler
-Teken aan de Wand -persoonlijke verhalen-; Drs. Huib Kraaijeveld
-Lyme te lijf -persoonlijke zoektocht en als handboek-; MSc Inge van Ulfen

-Morgellons: The Legitimazation of a Disease; Ginger Savely (the world’s leading clinical expert

Een idee krijgen van:

Enkele feiten

Lyme - Biori bio-fotonen therapie
Borrelia Burgdorferii spirocheet

1) De schroefbacterie (spirocheet) Borrelia is bewezen minstens 5000 jaar oud, Ötzi de Italiaanse mummie had hem al. Maar de kennis draagt bij aan de veronderstelling dat ze al 3,5 miljoen jaar bestaat en zich aanpast aan de omgeving
2) Borrelia is een neefje van Syfilis en Framboesia heeft een stuk of wat broertjes en zusjes
3) Borrelia faciliteert andere bacteriën. De lijst met co-infecties bij Lyme is lang
4) Borrelia is de kameleon van de bacteriën. Het kan muteren en van vorm van veranderen als het zich bedreigt voelt
5) De inmiddels epidemisch optredende Borrelia verleidt artsen wereldwijd tot minstens 368 foutieve dia-gnosis

 

Weetjes

Tekensteken: 3 á 4 % van de steken vinden plaats in de winter! (november tot en met maart)

Verwijderen: Een teek heeft weerhaken geen draden of angels. Je moet ze eruit  ‘schroeven’ (richting maakt niet uit!).

Het beste in onze optiek kun je dat doen met de 3iX tekenlasso. Doordat het een lasso is kun je het risico van infectie-overdracht tot een minimum beperken. Je knijpt het ingezogen bloed niet terug zoals dat wel mogelijk is als je een tekentang gebruikt.

Kleding: Als je teken op je kleding vermoed, leg dan je kleding in heet water (als het dat verdragen kan tenminste). Teken sterven bij temperaturen hoger dan 42 graden C.

Oven:  Teken op een lichtgetint jasje overleefden 5 min. in voorverwarmde oven op 110 graden C.

Diepvriezer: Teken op datzelfde jasje overleefden direct daarna een uur in -22 graden C.

Wasmachine : kleding op minstens 50 graden C. wassen. Teken hebben een eigen lichaamstemperatuur van 42 graden C. , temperaturen daarboven overleven ze niet.

Droogtrommel: pas ná 90 minuten op ‘kastdroog’ waren alle teken gestorven

Magnetron: na circa 2 minuten waren alle teken dood

Onder water: de laatste teek stierf na 4 weken onder water.  Spoel ze dus nooit door het toilet!!

 

Borrelia

Het probleem van de Borrelia en zijn familieleden is dat ze slecht te diagnosticeren zijn en dat de klachten zeer divers zijn. Het kan als een griepje voorbij komen en daarna 2 jaar of langer geen klachten geven. Het kan als een soort van fybromyalgie of artritis uitbreken, het kan zich als tumor (cyst) laten zien, het kan als zenuwaandoening de kop op steken en het kan ook nog verlammingen, angsten, depressies, CVS, hoge bloeddruk en maagklachten opleveren.

Hoofdpijnen die zich telkens op een andere plek manifesteren, momenten van duizeligheid, ‘foggy zijn’ – een gevoel van waasheid alsof je beneveld bent, zicht dat niet focust maar een ronddraaiend vertekend beeld geeft, de hele dag een vermoeidheid  gevoel over je hebben – je zou aldoor maar willen slapen, spieren die niet aan je opdrachten voldoen – spasmes……

De grootste gemene deler van een paginagrote symptomenlijst die de ziekte van Lyme heeft is de algemene malaise. Mensen met chronische ‘Lyme’ kunnen niet op of om en het beheerst hun hele leven met daarbij komend ongemak van slechte erkenning door de reguliere zorg, werkgevers en belastingdienst omdat de ziekte van Lyme zo slecht te testen valt. Immers, zonder diagnose kom je niet ver in dit land.

Herkenning zonder test

 1.  ‘vage’ symptomen zijn juist normaal bij Lyme. Zij komen en gaan in een cyclus van vier weken en lijken lukraak door het lichaam te reizen. Specialisten raden mensen aan om een kalender bij te houden om te zien wanneer en waar welke symptomen optreden. Het lijkt erop dat de spirocheet zich vermenigvuldigt bij volle maan?!
 2. de Lyme ‘shrug’: een typische nekbeweging die mensen met Lyme maken om van de stijfheid erin af te komen
 3. chronische infecties, die het makkelijkst te herkennen zijn aan opgezwollen klieren

Manifestatievormen

De 4 belangrijkste manifestatievormen van Borrelia in het lichaam
o Spirocheet
o Celwanddeficiëntie
o Cystevorm of L-vorm
o Biofilm

Straling

Mensen waarvan geconstateerd is dat ze de ziekte van Lyme hebben, hebben vrijwel altijd last van straling. Omgekeerd kun je zoiets niet zeggen, maar stralingsgevoeligheid is wel een sterke indicator voor de aanwezigheid van toxines, zware metalen én ……. bacteriën/ virussen.

Morgellons

Alle mensen die last hebben van Morgellons  hebben ook last van Lyme! Omgekeerd zien we dat zo’n 6 % van alle mensen met Lyme ook last hebben van Morgellons. Wil je hier iets meer over lezen bekijk dan ook de website van Ginger Savely over Morgellons Disease (MD – ookwel GMOD’s)

Dit heeft ons er toe gebracht om ook Levend Bloed Analyse (LBA) toe te voegen aan onze behandelmogelijkheden.

Besmetting – de realiteit:

 • De ziekte van Lyme is regulier moeilijk te diagnosticeren en moeilijk te genezen
 • Na besmetting, met of zonder erythema migrans (een rode plek in de vorm van een ring met een lichtgekleurd centrum), is een latente periode van vele jaren mogelijk
 • Dr. Bela Bozsik schat dat 10% van de Europese bevolking besmet is met Borrelia – Lancet 2004, 363:901
 • Het CDC (Centre for Disease Control) heeft haar schattingen voor het aantal besmettingen  bijgesteld van 2010 – 30.000 naar 2014 naar  300.000 gevallen per jaar!
 • In asymptomatische dragers kan de ziekte plotseling worden geactiveerd door: stress, een andere infectieziekte, vaccinatie, een emotioneel of fysiek trauma of door gebruik van de neurotoxische suikervervanger aspartaam
 • De biotoxinen die Borrelia Burgdorferii en ook de ziekteverwekkers van alle familieleden afscheiden, veroorzaken symptomen die meestal abusievelijk als één van minstens 368 ’erkende’ aandoeningen worden gediagnosticeerd
 • 90% van de patiënten van het CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), lijdt in werkelijkheid aan de ziekte van Lyme
 • de ziekte van Lyme is een factor in minstens 50% van alle chronische ziektegevallen
 • Borreliose kan bijdragen tot iedere psychiatrische aandoening zoals geformuleerd in de Diagnostic Symptoms Manual-IV (DSM-IV)

Beroepsziekte

Op 1 november 2009 is de ziekte door de Centrale Raad van Beroep in Nederland erkend als een beroepsziekte.

In België wordt de Lymeziekte ook beschouwd als een beroepsziekte, hetgeen betekent dat iemand die beroepshalve besmet wordt door een teek (bv. bos- en parkwachters, houtvesters, militairen, enz.) in aanmerking komt voor vergoeding door het Fonds voor Beroepsziekten. Voor ambtenaren die beroepshalve besmet worden, geldt een aangepaste regeling via de administratieve gezondheidsdienst van het ministerie van Volksgezondheid.

Scroll naar boven