Met de Chiren® zijn wij in staat om deze littekens te behandelen met behulp van de glazen staven of de patches.

 

Littekens zijn huid oneffenheden ontstaan bij herstel na een beschadiging of operatie.
Denk hierbij o.a. aan schaafwonden, brandwonden (blaren), snijwondjes, acné of insectenbeten, keizersnee, liesbreuk, kijkoperatie, meniscus (knieschijf), biopsie, gaatjes voor oorbellen of piercings.

Wat je ziet is slechts het topje van de ijsberg; de witte, rode of paarse huid op de plek waar de huid open heeft gelegen en naderhand weer aan elkaar is gegroeid.

Soorten Littekens

Op deze plek is ten tijde van de beschadiging bloed en cellen door het lichaam naar de plek gestuurd om zo snel mogelijk ‘het gat’ te dichten. Maar in het gat zit ook dood weefsel dat is ingekapseld. Dit ingekapselde weefsel ziet er uit als een onderhuidse piramide die doorstroming van onze energie in de weg staat.
De doorstroming van onze energie blokkeert en daarmee raken onze organen van slag.

Het lichaam heeft soms niet alleen zichtbare littekens maar ook onzichtbare littekens. Littekens die onderhuids zijn ontstaan bijv. na een operatie of na hard stoten of vallen; geknipte amandelen, gescheurde enkelbanden, botbreuken, striae, spataderen.

Vaak ontstaat er hierbij een blauwe plek en een ‘beurs’ gevoel. Soms is er scheurvorming opgetreden in de onderliggende huid of spierweefsels. Bijv. een enkelband ruptuur = afgescheurde pezen en spieren in het enkelgebied.

Een blauwe plek is onderhuids bloedstolsel.
Deze onderhuidse beschadigingen duren vaak langer om te herstellen naarmate er op de bewuste plek weinig bloedvaten lopen. Bloed stroomt langs de beschadiging en neemt daarmee de afvalstoffen mee; is er geen bloedvat in de buurt dan duurt het langer om de afvalstoffen op te ruimen.
Vaak krijgen we last van een harde plek of een trekkend gevoel.

Met de Chiren® zijn wij in staat om deze littekens te behandelen met behulp van de glazen staven of de patches=plakkerdraden.

Handstaven 0143 op 10 procent
Plakkerdraden 0147 op 10 procent

De staven of patches worden bij zichtbare littekens op de plek zelf gelegd zodanig dat het zowel beschadigde huid als gezonde huid raakt.  De gezonde huid zorgt ervoor dat de rommel die onderhuids is opgeslagen, welke voor verstoring van de energiebanen zorgt, wordt opgeruimd. Hierdoor wordt het lichaam in staat gesteld de huid te vernieuwen.

Halsbeschadiging weggetrokken

Zodra ons lichaam het verstorende weefsel heeft opgeruimd wordt vaak de plek weer zacht en soepel.

Bij onderhuidse littekens worden de glazen staven of patches boven de bewuste plek gehouden om daarmee de onderhuidse beschadiging aan te sporen te herstellen.

Scroll naar boven